Back to All Events

Presentation: Double Nationality For The Dutch?

  • James Hobans 1 Dupont Circle Northwest Washington, DC, 20036 United States (map)

The Netherlands America Chamber of Commerce is organizing a presentation focusing on various problems encountered by Dutch citizens living abroad (social security benefits, voting while abroad, Dutch schools and dual citizenship). This event will presented in the Dutch language!

Kandidaat-Kamerlid Eelco Keij (D66) zal een presentatie geven over het recent ingediende wetsvoorstel inzake openstelling van dubbele nationaliteit en thema’s bespreken als de AOW, stemmen vanuit het buitenland, DigiD en Nederlands onderwijs in het buitenland.

Naar schatting zijn er meer dan 1 miljoen Nederlanders in het buitenland. Dat is 6% van de Nederlandse bevolking. Deze Nederlanders hebben een grote economische en culturele toegevoegde waarde voor Nederland. Via lokale connecties met het internationale bedrijfsleven zijn zij de echte, dagelijkse ambassadeurs van Nederland. Verspreid over de hele wereld verleggen ze de internationale horizon. Zij zijn onze buitenlandse trots.

Andere Europese landen hebben al eerder besloten hun burgers in het buitenland een aparte plek in hun politieke bestel te geven.

Eelco Keij zet zich al jaren in voor de Nederlanders in het buitenland, waarbij hij ook andere partijen dan zijn eigen continu wijst op het belang van de mede-Nederlanders in het buitenland. Tijdens zijn presentatie zal hij nader ingaan op de grootste belemmeringen en problemen, de achtergrond en de mogelijke oplossingen.

Zie www.EelcoKeij.com voor meer info.

 

Logistics

  • 4:00 pm - Event starts
  • 4:30 pm - Presentation by Eelco Keij
  • 6:00 pm - Event ends
  • Registration open to all, but remember: presentation will be in Dutch language
  • Cash bar

Registration

Name *
Name